Logo BIP Logo ePUAP
Biuletyn Informacji Publicznej
herb jednostki
Zespół Szkolno-Przedszkolny w Wierzchucinie
System eWrota

eWrota
BIPy jednostek organizacyjnych.

Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej w Zespole Szkolno -Przedszkolnym w Wierzchucinie

 

 

 

 

 

 

Zespół Szkolno - Przedszkolny Wierzchucino 09.12.2022 r.

w Wierzchucinie

ul. Szkolna 22

84-113 Wierzchucino

 

 

 

 

 

 

ZAPYTANIE OFERTOWE

(dot. zamówienia publicznego)

 

 

Zespół Szkolno - Przedszkolny w Wierzchucinie zaprasza do złożenia oferty na realizację zadania: „Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej w Zespole Szkolno -Przedszkolnym w Wierzchucinie”.

Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej została podzielona na grupy produktów jak niżej, gdzie każda grupa produktów stanowi odrębne zadanie.

 

Lp.

Grupa produktów

I.

Produkty mleczarskie

II.

Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

III.

Różne produkty spożywcze, oleje, produkty przemiału ziarna

IV.

Produkty rolnictwa i ogrodnictwa oraz podobne produkty

V.

Produkty mrożone (w tym ryby mrożone)

VI.

Jajka

VII.

Pieczywo i wyroby ciastkarskie

 

 

  1. Szczegółowy opis i zakres przedmiotu zamówienia został określony w załączniku
    do zapytania - Specyfikacja zamówienia i formularz cenowy.

Podane ilości są wartościami szacunkowymi.

 

  1. Termin realizacji zamówienia - dostawy będą realizowane sukcesywnie w okresie od dnia 02 stycznia 2023 roku do dnia 31 grudnia 2023 roku z wyłączeniem miesiąca lipca lub sierpnia ( z uwagi a na okres wakacji letnich placówka w lipcu lub sierpniu jest nieczynna ).

 

  1. Miejsce wykonania zamówienia: Zespół Szkolno-Przedszkolny w Wierzchucinie,

ul. Szkolna 22.

 

  1. Wykonawca może złożyć ofertę na wybrane (wszystkie) grupy produktów żywnościowych, zgodnie z profilem prowadzonej działalności.

 

 

 

Na każdą grupę produktów żywnościowych należy złożyć odrębną ofertę.

 

  1. Warunki realizacji zamówienia:

 

  1. dostarczane produkty muszą być zgodne z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci
    i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U.2016 poz.1154);

  2. produkty objęte dostawą muszą być dobrej jakości, spełniać wymogi sanitarno- epidemiologiczne i zasady systemu HACCP oraz posiadać odpowiedni dla danego asortymentu termin ważności zapewniający jego bezpośrednie spożycie;

  3. dostawy produktów żywnościowych muszą być realizowane zgodnie z zasadami GHP (Dobrej Praktyki Higienicznej)

  4. przedmiot zamówienia musi być dostarczany własnym, odpowiednim (dostosowanym do asortymentu) środkiem transportu spełniającym wymagania sanitarne, w opakowaniach gwarantujących bezpieczny transport i magazynowanie,

  5. dostarczany towar musi odpowiadać gramaturze zamówienia,

  6. dostawa artykułów żywnościowych na telefon (w razie konieczności: skorygowania zamówienia, pilnej dostawy).

 

  1. Zamawiający zastrzega sobie prawo odmowy przyjęcia dostarczonych towarów, jeżeli wystąpią jakiekolwiek nieprawidłowości co do jakości terminu przydatności do spożycia danego produktu, bądź będzie on przewożony w nieodpowiednich warunkach.

 

  1. W przypadku możliwości należytego wykonania ww. zamówienia, zapraszamy do złożenia oferty.

 

Oferty należy złożyć w siedzibie Zamawiającego w wybrany sposób:

- osobiście w sekretariacie Zespołu, pocztą na adres: Zespół Szkolno-Przedszkolny w Wierzchucinie, ul. Szkolna 22, 84-113 Wierzchucino lub na adres e-mail intendentwierzchucino@interia.pl - w terminie do 19 grudnia 2022 roku (poniedziałek), do godziny 14.00.

 

Ocena ofert zostanie dokonana dnia 20 grudnia 2021 r. (poniedziałek) o godz. 10.00.

  1. Kryterium wyboru oferty jest cena, przy czym zaznacza się, aby oferent podawał ceny adekwatne do produktów wyszczególnionych w specyfikacji zamówienia uwzględniając konkretne produkty zawarte w specyfikacji (proszę nie podawać cen tańszych zamienników wybranych produktów).

Cena powinna zawierać wszelkie koszty związane z dostawą przedmiotowego, asortymentu wraz z podatkiem od towarów i usług VAT.

 

  1. Złożona oferta powinna zawierać :

 

    1. wypełniony formularz ofertowy;

    2. formularz - specyfikacja zamówienia i formularz cenowy;

    3. aktualny odpis z właściwego rejestru lub z Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert;

  1. Oferta winna być podpisana przez osoby uprawnione do składania oświadczeń woli w imieniu Oferenta. Dokumenty nie będące oryginałami powinny być poświadczone za zgodność z oryginałem przez osoby właściwe do reprezentowania Oferenta.

 

  1. Informacja o wyborze najkorzystniejszej oferty zostanie przekazana telefonicznie Wykonawcom, którzy złożyli oferty a Wykonawca, którego ofertę wybrano zaproszony zostanie do podpisania umowy.

 

  1. Osobą upoważnioną do kontaktów z Oferentami jest: Intendentka - EDYTA LADACH

 

  1. tel. (058) 673-50-33

 

 

W załączeniu:

1) formularz ofertowy

2) specyfikacja zamówienia i formularz cenowy

3) wzór umowy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3

 

 

 

Załączniki do pobrania

Ogłoszenie do pobrania
1 Zapytanie ofertowe.doc (DOC, 50.KB) 2022-12-09 12:17:56 50.KB 97 razy
2 WZÓR UMOWY Z DOSTAWCAMI.doc (DOC, 46KB) 2022-12-09 12:18:34 46KB 96 razy
3 Formularz ofertowy.doc (DOC, 34KB) 2022-12-09 12:18:49 34KB 92 razy
4 Specyfikacja zamówienia i formularz cenowyartykułów spożywczych.xls (XLS, 73.KB) 2022-12-09 12:18:57 73.KB 95 razy

Metadane - wyciąg z rejestru zmian

Akcja Osoba Data
Dodanie dokumentu: Arkadiusz Szymański 09-12-2022 12:17:56
Osoba, która wytworzyła informację lub odpowiada za treść informacji: Arkadiusz Szymański 09-12-2022
Ostatnia aktualizacja: Arkadiusz Szymański 09-12-2022 12:19:56